Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ποδηλατώντας στην Θράκη Χωριά Γιακά 27.3.2018

Τα χωριά του γιακά του νομού Ροδόπης ειναι χτισμένα στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης. Στέκουν πανέμορφα σαν ζωγραφιά,  μέσα στο πράσινο περιβάλλον δίπλα στο βουνό. Οι κερασιές ειναι τα δέντρα που επικρατούν στην περιοχή. Οταν ανθίζουν ολα το τοπίο σου κόβει την ανάσσα. Η ομορφιά απαράμιλλη.
 Τα κεράσια αλλωστε της Ροδόπης ειδικά αυτων των χωριών εχουν πάρει διακρίσεις στο εξωτερικό και αποτελούν πλουτοπαραγωγικό πόρο της περιοχής.

Στον γιακά λοιπόν είπαμε να κάνουμε την επόμενη εξόρμησή μας με τα ποδήλατα. Δημήτρης και Γιώργος ξεκίνησαμε από το σημείο συνάντησης και αφήνοντας την πόλη απο την βόρεια πλευρά της κατευθυνθήκαμε προς τα Χ. Σύμβολα, Φωλιά, Δύμη, Αγίασμα, Θαμνά, Ρίζωμα, Ασώματοι και βγήκαμε στην κ. οδό Κομοτηνής Σώστη, οπου πηραμε τον δρομο για Μίσχο, Σώστη και βγήκαμε στον επαρχιακό δρομο Κομοτηνής - Ξάνθης (μέσω Ιασμου) απο εκει καναμε δεξιά για το χ. Μελέτη - Αγειρο και πισω για την Κομοτηνή.

Ο καιρός φανταστικός ειχε λιγο αεράκι αλλα η θερμοκρασία πολυ καλή κοντα στους 17 βαθμους...ιδανικος για ποδήλατο. Συννεφα ελάχιστα  στον καταγάλανο ουρανο...Ατμοσφαιρα φανταστική με ορατότητα σε ολη την διαδρομή μας.

Δοκιμάσαμε και σημερα πολλές γωνίες ληψης με δυο καμερες. Μια xiaomi yi 2k και μια Go pro session 4. Το αποτελεσμα του τελικου αποτελέσματος μας δικαίωσε....Κρατάμε για ενθύμιο το video  και προχωράμε στην επόμενη εξόρμηση μας.

Να στε καλά και μην ξεχνατε βγείτε εξω χαρείτε την φύση. Παρτε τις οικογένειές σας και πάτε μια βολτα στο βουνό για ενα καφέ, ενα πικ νικ. Η δικαιολογια δεν υπαρχει χρονος ειναι μονο δικαιολογια. Πάντα υπαρχει χρόνος.

Εξαιρετικά αφιερωμένη η βολτα στους συμμαθητες μου ΤΕΛ ταξης 87 Κομοτηνής, που τους εκανα και 10 χρονια νεότερους...στο παρακάτω video.

Οπως και στον Ακη ομαδα Spinning και Λινα Yogi team  .....του Γυμναστηρίου Action Club.......

Social media
Fb Ποδηλατώντας στην Θράκη
Instagram @cycling_in_thrace









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου