Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Brevet "Γη των Θρακών" 200Km Ποδηλατικού τουρισμού. Αλεξανδρούπολη 8 Σεπτεμβρίου 2018



Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου διεξήχθη ένα απο τα προγραμματισμένα Brevet αγώνας αντοχής 200Km με ποδήλατα δρόμου. Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία απο την Alexandroupolis Bike Team

Λίγα λόγια για τα Brevets 


Καλώς ήρθατε στον κόσμο των μεγάλων αποστάσεων. Τα 200 χιλιόμετρα με το ποδήλατο, είναι τόσο δελεαστικά όσο και τρομακτικά. Από τη μία σκέφτεσαι πως είναι ένας μικρός άθλος, από την άλλη φοβάσαι, για το αν θα τα καταφέρεις. Ανάλογες ήταν οι σκέψεις των περισσοτέρων πριν ξεκινήσουν το πρώτο τους brevet.

Ξεκίνησαν το 1921 από την Γαλλία και την Λέσχη Αudax Parisien.
Μόνο η Λέσχη Αudax Parisien μπορεί να εγκρίνει επίσημα παγκοσμίως  αυτά τα γεγονότα. Η ACP καταγράφει όλα τα brevets. Κάθε brevet λαμβάνει έναν αριθμό πιστοποίησης. Αυτά έχουν εκχωρηθεί χρονολογικά με βάση το χρόνο της παραλαβής. Η ACP έχει πιστοποιήσει όλα τα brevets από την έναρξή τους, το 1921. Για την Ελλάδα υπαρχει η Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας - Audax Randonneurs Greece  είναι ο φορέας διαχείρισης των brevet στην Ελλάδα.
Ιδρύθηκε το 2014  και έχει έδρα στην Αθήνα.
Σκοπός του φορέα είναι η διαχείριση των διοργανωτών στην Ελλάδα, για την άρτια και ασφαλή διοργάνωση ποδηλατικών εκδηλώσεων brevets, σύμφωνα με τους όρους και κανόνες της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien

Υπεθυνες για την διοργάνωση ενός brevet  ειναι κατα τόπους η σύλλογοι η ομάδες οι οποίες παίρνουν την έγκριση απο την Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας.

Τα brevets είναι ανοικτά σε κάθε ερασιτέχνη ποδηλάτη, ανεξάρτητα της σχέσης του με την ποδηλασία. Κάθε ποδηλάτης κάτω από την ηλικία των 18 ετών πρέπει να έχει τη συγκατάθεσή του κηδεμόνα ή του νομικού προστάτη του.
  Οποιασδήποτε μορφής όχημα που η κινητήρια δύναμή του είναι ο άνθρωπος, είναι αποδεκτή.
Ο μόνος όρος είναι ότι το όχημα πρέπει να τροφοδοτείται αποκλειστικά από τον αναβάτη.
Τα brevets διεξάγονται υπο οποιαδήποτε καιρικές συνθήκες και δεν ακυρώνονται ποτέ. Ακομα και 1 ποδηλατης γίνεται κανονικα. Οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν τις ειδικές καρτέλες οι οποίες σφραγίζονται σε κάθε σημείο ελέγχου.

Ειναι χωρισμένα σε κατηγορίες αναλογα τα χιλιόμετρα, στα οποία υπαρχει χρονικό όριο για κάθε ενα.  Και είναι για το 200άρι 13 ώρες και 30′,για το 300άρι 20 ώρες, για το 400άρι 27 ώρες, για το 600άρι 40 ώρες, και για το 1000άρι 75 ώρες. Δεν υπαρχει κατάταξη ούτε γίνεται απονομή των 3ων πρώτων. Σκοπός ειναι ο τερματισμός και μόνο μέσα στο χρονικό όριο. Ολοι λαμβάνουν αν το επιθυμούν τα μετάλλια τους τα οποια έρχονται απο την Γαλλική Λέσχη μετά την εκδήλωση.

Το πρόγραμμα του 2018 φαίνεται παρακάτω



Στην Αλεξανδρούπολη λοιπόν έγινε ένα απο τα δικά μας Θρακιώτικα Brevet υπάρχουν άλλα 4. Το "Γυρος Εβρου" 200Km,  "Tour of Evros" 300km, "Αλεξανδρούπολη - Αλεξανδρούπολη" 200km  και το "Κομοτηνή - Κεραμωτή - Κομοτηνή" 200km

To Σαββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018  πηραν εκκίνηση 15 ποδηλάτες απο την Κομοτηνή, και γυρω στους 100 συνολικά απο όλη την Ελλάδα

Από την Κομοτηνή έλαβαν εκκίνηση οι Γιάννης Λύτης, Κώστας Λύκογλου, Σάκης Κατίου, Γιώργος Τοκαλατσίδης, Κυριάκος Λεχούδης, Γιάννης Ορφανουδάκης,  Μιχάλης Ράντος, Παναγιώτης Πάτσαρης, Δημήτρης Δομβρίδης, Κώστας Καραμανίδης, Δήμος Λιανουρίδης, Κώστας Σιωπίδης, Μιχάλης Μουσούρης, Αγγελος Παράσχου, Μάριος Σεβδυνίδης . Ολοι  τερματίσανε κανονικα εντός χρονου και αυτό έχει σημασία. Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλα τα παιδιά.

Η ημέρα και ο καιρός τέλειος με αρκετή ζέστη στην περισσότερη διάρκεια της διαδρομής μας
Ξεκινήσαμε απο Αλεξανδρούπολη στον Φάρο και μεσω Μάκρης, Δικελλων ανεβήκαμε την παλια εθνική για Μέστη Κρωβύλη Μαρώνεια, όπου ήταν και το πρώτο σημείο ελέγχου και ανεφοδιασμού. Κατόπιν παραλιακά απο Πλατανίτη, Αλκυώνα Ιμερο περασαμε την διαβαση της Αγ. Μαρίνας και κατευθυνθήκαμε προς Μέση Γλυφάδα και απο εκει Κομοτηνή απο τον κεντρικό δρομο Κομοτηνής Φαναρίου. Στην Κομοτηνή είχαμε το 2ο σημείο ελέγχου στο κατάστημα μπουγατσας καφε "Το Κάτι άλλο" απέναντι απο το Νοσοκομείο. Η διαδρομή μας συνεχίστηκε για Ροδίτη, Σάππες και τις ανηφόρες της Συκοράχης και Κίρκης, οπου εκει ήταν το 3ο σημείο ελεγχου και ανεφοδιασμού. Απο εκει μεσα σε μια καταπρασινη διαδρομή στην φυση κατεβήκαμε προς Αλεξανδρούπολη και συνεχίσαμε για Αβαντα αλλα 45 χιλιόμετρα περίπου και μετά πισω προς Αλεξανδρούπολη οπου τερματίσαμε και πάλι στον Φάρο.



Πραγματικά η διαδρομή ήταν φανταστική. Περνούσε απο πολλά σημεία ενδιαφέροντος και οι επισκέπτες ποδηλάτες που δεν ειχαν ξανάρθει στην περιοχή μας εμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. Ο αγώνας αυτός δεν εχει χαρακτήρα ανταγωνισμού μεταξύ των ποδηλατών, καθώς ειναι ενας αγώνας αντοχής και κυρίως παλέυεις με τις δυνάμεις σου να ανταπεξέλθεις στο να τον ολοκληρωσεις μέσα στα χρονικά πλαίσια. Ειναι δύσκολος στην διαχείριση δεν μπορει καποιος που δεν εχει κανει μια προοπονηση βασης να συμμετέχει. Η τροφοδοσία πρέπει να ειναι συνεχής και προσεγμένη καθώς μπορεις να μείνεις απο δυνάμεις ανα πασα στιγμή. Στην ουσία ειναι ενας αγώνας πάλης με τις ψυχικές σου δυνάμεις όπως και οι υπερμαραθώνιοι στο running.

Εμείς πραγματικά το χαρήκαμε καποιοι πηγαν ως γκρούπ καποιοι μεμονωμένα δεν εχει καμία σημασία....Οσοι σταμάτησαν στην Κίρκη λόγω κεραυνών, συνέχισαν αργότερα και το εβγαλαν κανονικα εντος των ορίων. Υπήρχαν μικροπροβληματα, σκασμένα λάστιχα, μυικοί τραυματισμοί, κράμπες,  πτώσεις λογω ολισθηρότητας του εδάφους μετά την βροχή. Ηταν μια πραγματική περιπέτεια που διήρκησε σχεδόν 12 ώρες. Καποιοι τερμάτισαν στο όριο των 13,5 ωρών πίσω μας.

Εξαιρετική οργάνωση απο την Alexandroupolis Bike Team . Τα παιδιά εδωσαν τα πάντα για να πετύχει το Brevet. H τροφοδοσία ήταν απο τις καλύτερες που έχουμε δει και σε αγώνες Πανελλήνιας εμβέλειας. Συγχαρητήρια λοιπον στα παιδιά που διοργάνωσαν άψογα αυτό το event και τους ευχαριστούμε για όλα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και video





























2 σχόλια:

  1. Μπράβο Γιώργο, έκανες τέλεια κάλυψη της διαδρομής. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν ως αθλητές ή εθελοντές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή