Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Στο 2ο Drama Wine Trail 2018 με την καλύτερη παρέα της πόλης








Το έχουμε ξανακάνει και μας άρεσε πάρα πολύ! Στην πρώτη μας συμμετοχή σε ποδηλατικό αγώνα ξεκινήσαμε και τερματίσαμε μέσα σε οινοποιείο της περιοχής. (Κτήμα Βουρβουκέλη  πληροφορίες εδώ : https://pierregiatzo.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html) Έτσι σημαδεύτηκε η συμμετοχή στον 1ο Ποδηλατικό μας αγώνα κάνοντας παράλληλα και την 1η μας επίσκεψη σε οινοπαραγωγική μονάδα! ίσως να είναι και ο μόνος ποδηλατικός αγώνας που γίνεται στην Ελλάδα μέσα σε Οινοποιείο, το αποτέλεσμα.. μας εντυπωσίασε

 

Τι θα γινόταν αν το επαναλαμβάναμε αλλά αυτή τη φορά οχι σε μια οινοπαραγωγική μονάδα αλλά σε 4! και όχι με το ποδήλατο αλλά με τα πόδια...τρέχοντας!!!










Καλά ακούσατε κατεβαίνοντας με τα πόδια σε ρυθμό τρεξίματος στα κελάρια στην αίθουσα που φυλάσσονται τα ακριβά και πολύτιμα δρύινα βαρέλια, στις αποθήκες, στις αίθουσες υποδοχής και ξενάγησης στα διυλιστήρια στις δεξαμενές αλλά και στους αμπελώνες στα πατητήρια...οπού δηλαδή παράγεται ο διάσημος ο περίφημος οίνος όχι μια παραγωγικής αλλά τεσσάρων μονάδων της περιοχής μας, και μάλιστα στις πιο διάσημες της χώρας!





<blockquote class="embedly-card" data-card-controls="0" data-card-key="f1631a41cb254ca5b035dc5747a5bd75"><h4><a href="https://www.relive.cc/view/1599568109?r=embed-site">Relive '2 Drama wine trail'</a></h4></blockquote> <script async src="//cdn.embedly.com/widgets/platform.js" charset="UTF-8"></script>



Το κάναμε την τελευταία  Κυριακή του Μαΐου και μας ξετρέλανε επίσης.... Επισκεφτήκαμε κάναμε ξενάγηση φωτογραφηθήκαμε γευτήκαμε οίνο ελληνικό ενώ τρέχαμε....που συνέβησαν όλα αυτά;; μα φυσικά στο 2ο Wine Trail Run της Δράμας.


Στην εύφορη γη της Αδριανής, όπου  παράγονται  διεθνούς φήμης κρασιά, οι αθλητές είχαμε την ευκαιρία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, να απολαύσουμε μια διαδρομή ανάμεσα στους αμπελώνες και να διέλθουμε μέσα από τα κελάρια των γνωστών οινοποιείων. Την ίδια μέρα οι συνοδοί  είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα οινοποιεία που είχουν “ανοιχτές πόρτες” για το κοινό και όλοι στη συνέχεια να διασκεδάσουν σε εκδηλώσεις που όπως και πέρσι προετοιμάζουν με μεράκι οι φιλόξενοι οινοπαραγωγοί της περιοχής του Δήμου Παρανεστίου Στο πλαίσιο αυτό οι πολιτιστικοί σύλλογοι Αδριανής και Παρανεστίου διασκεδάζαν τους μικρούς επισκέπτες μας με παράλληλες δημιουργικές δράσεις.



Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Π.E.Δράμας, ο Δήμος Παρανεστίου και ο Δήμος Δράμας με την υποστήριξη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αδριανής, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παρανεστίου, του ΣΔΥΔ DramaRunners, του Ορειβατικού Συλλόγου, του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας και βέβαια της Ένωσης Οινοπαραγωγών Δράμας, προκηρύξαν τον 2ο Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου «Drama Wine Τrail»  την Κυριακή 27 Μαΐου 2018. Ο αγώνας εντάχθηκε και φέτος οπως και πέρυσι στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της “Δραμοινογνωσία” για δεύτερη συνεχή χρονιά. Έίχε φιλανθρωπικό σκοπό υπέρ του Σωματείου ΑΜΕΑ και του Συλλόγου Παραπληγικών Νομού Δράμας, με ελεύθερη και συμβολική συμμετοχή και κατάθεση 5 ευρώ.



Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για την ανάδειξη των αμπελώνων και των οινοποιείων της Ηδωνικής Γης της Δράμας. Οι δρομείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ανοιξιάτικη φύση της αμπελοπαραγωγού Γης και να περάσουμε μέσα από τα οινοπαραγωγά κτήματα ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗ, NICO LAZARIDI, COSTA LAZARIDI και τέλος "ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΗΣ" και οινοποιεία σε έναν αγώνα ήπιων χαρακτηριστικών που απευθύνεται σε όλους τους δρομείς ανεξαρτήτως επιπέδου και πρωτίστως λάτρεις του  ελληνικού οίνου.


Εμείς το πραγματοποιήσαμε με την παρέα μας το διασκεδάσαμε, το χαρήκαμε και του χρόνου να είμαστε γεροί θα το επαναλάβουμε με ακόμη μεγαλύτερη παρέα!

  


Πηγές - Παραπομπές 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου