Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Beerun Ιουνίου - Μετσοβο Ursa Trail στα Χνάρια της Αρκούδας και 8ος Γρηγοριανός δρόμος Καβάλας για τους Beerunners Κομοτηνής



Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά αλλά φαίνεται ότι αντί να μειώνεται το ενδιαφέρον και να φθίνει η δραστηριότητα και πορεία της πιο χαρούμενης παρέας της πόλης .... το αντίθετο μάλλον συμβαίνει. 


Σε όποιον αγώνα δρόμου ή βουνού, αντοχής ή ημιαντοχής και να βρεθείς όλο και κάποιον beerunner θα συναντήσεις στο τερματισμό, και σε όποιο σημείο της πόλης και να περιηγηθείς όλο και κάποιον δρομέα φίλο των beerunners θα αντικρίσεις.



Όταν μάλιστα βρεθείς έξω στους δρόμους της πόλης και τυχαίνει να είναι η πρώτη Τετάρτη του μήνα όπως την Τετάρτη που πέρασε 6-6, το πιο πιθανό είναι να πέσεις σε ένα πλήθος από χαρούμενους χαμογελαστούς, ξέφρενους, ζωηρούς και σαματατζήδες δρομείς που βγαίνουν να κάνουν την απογευματινή βόλτα τους διασχίζοντας τα πιο κεντρικά αλλά και απίθανα σημεία της πόλης αυτής.


Και ποιο είναι το κοινό στοιχείο που ενώνει όλους αυτούς τους παραπάνω; θα ρωτήσει εύλογα κανείς.



Μα φυσικά όπως λένε φωνάζοντας και οι ίδιοι κάθε φορά που περνάνε από πολυσύχναστα σημεία " BEERRRRR......Runners" δηλαδή αφενός η αγάπη που έχουν για το τρέξιμο και αφετέρου η μπύρα...... Όχι όμως απλά οποιαδήποτε μπύρα...αλλά η μπύρα που απολαμβάνουν κάθε φορά με τεράστια λαχτάρα όπως χαρακτηριστικά έλεγε και η γνωστή διαφήμιση μετά από την βόλτα των 5 ή 10 χλμ εντός της πόλης.











Αυτή τη φορά η παρουσία 50 τουλάχιστον beerunner στο μαγαζί του γνωστού επιχειρηματία της πόλης Θεόδωρου Δημητριαδή (PizzaLand) έσπασε κάθε προηγούμενο, αφού ο καλός καιρός το ενδιαφέρον της διαδρομής (νέα διαδρομή σε γνωστά σημεία της πόλης) αλλά και η βραδιά Karaoke που ακολούθησε στο κατάστημα Πιτσαρία PizzaLand, συνοδεία ορεκτικών και άφθονης μπύρας βαρελίσιας και δη Θρακικής, ξεσήκωσε στην κυριολεξία τους φίλους του τρεξίματος της πόλης μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και πιο έμπειρους και δημιούργησε ένα κλίμα ευφορίας και γλεντιού που όποιος περαστικός περνούσε από το στέκι ήθελε να ενταχθεί στην ομάδα.  


Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά και λόγω πλήθους της ομάδας στην χαρούμενη και χαμογελαστή αυτή ανθρωποπομπή συμμετείχαν εκτός από μπυροδρομείς και μπυροποδηλάτες, οι οποίοι διευκολύναν την διέλευση των πρώτων ή απλά συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο - μέσο. Τέλος να αναφέρουμε ότι η παρέα των Beerunners που αριθμεί μόνο φίλους και όχι μέλη εντός και εκτός της πόλης (στην χθεσινή συνάντηση εντάχθηκαν και φίλοι της ομάδας από την Ξάνθη) δεν έχει καταστατικά - Προέδρους ταμίες συνδρομές ή άλλα, λειτουργεί αυτόνομα στα πρότυπα της παρέας και είναι ανοικτή στον οποιοδήποτε θέλει να ενταχθεί στην ομάδα συμμετέχοντας στις εκδρομές της, αγωνιστικές ή προπονητικές δράσεις της παρέας. 



Να θυμίσουμε στους φίλους της πόλης αλλά και εκτός αυτής ότι έχει δρομολογηθεί εξόρμηση των Beerunners αυτή την Κυριακή στη γειτονική Κίρκη του Έβρου για τον αγώνα περιπέτειας και βουνού των 5 ή 8χλμ αλλά και αυτόν των 21χλμ.


Την Κυριακή που μας πέρασε είχαμε ακόμη διπλή εκπροσώπηση φίλων beerunners στη Καβάλα με την συμμετοχή 3 εξαιρετικών δρομεων και φίλων στις 3.6.2018 8ος Γρηγοριανός Αγώνας δρόμου. Ο αεικίνητος και πανταχού παρών φίλος μας Χρήστος Τεπελής μαζί με τον πανελλήνιο πρωταθλητή κωπηλασίας Βαγγέλης Αναστασίου και το σύμβολο του ΣΔΥΜ Θήβας Παντελή Κουτσοδήμο βρέθηκαν στην εκκίνηση του συμβολικού αυτού αγώνα στην Καρβάλη Καβάλας που διοργανώσε το ΚΕ.Θ.Ε.Α. Καβάλας και και τερμάτισαν πανυγηρικα τον αγώνα των 11 χλμ στην κεντρική πλατεία της πόλης.



Τέλος μια ακόμη γνωστή παρέα της πόλης μας βρέθηκε σε έναν από τους  ομορφότερους ορεινούς αγώνες που λαμβάνει χώρα στην Οροσειρά της Πίνδου και συγκεκριμένα στο Μέτσοβο συμμετέχοντας με την ιδιότητα των Beerunners Κομοτηνής στους αγώνες Ursa Trail 2018 των 20 και 40 χλμ. Στην εικόνα μεταξύ άλλων των Κομοτηναίων διακρίνονται γνωστός Σπαρταθλητής της πόλης μας Beerunner Παναγιώτης Γαντζίδης  -συμμετοχή στα 20χλμ και Γιαγτζόγλου Πέτρος στα 40 χλμ (ενώ διακρίνονται οι επίσης φίλοι και δρομείς της πόλης μας Γιώργος Μαρκίδης, Ευστάθιος Γκεβρέκης και Γιώργος Οσεπασβίλη στα 40 χλμ και το νεότερο μέλος της παρέας Βασιλική Τόδη στον πρώτο της αγώνα στα 20 χλμ του Ursa Trail 2018)  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου