Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Ποδηλατώντας στην Θράκη στο φράγμα Γρατινής 3 4 2018

Για σας και πάλι φίλοι μας.

Η σημερινή μας εξόρμηση, 3/4/2018 Μεγάλη Τρίτη, με λιακάδα προγραμματίστηκε απο νωρίς για το φράγμα Γρατινής πανω απο το χωριό Γρατινή στους προποδες της Ροδόπης. Φυσικα το κέφι δεν ελειπε και πάλι.  Η παρέα καλή. Ο Τριαντάφυλλος, ο Κώστας ο Κώστας και ο Γιώργος συγκεντρωθήκαμε γυρω στις 15:30 στη πύλη του Στρατοπέδου Παράσχου. Δυστυχώς ηταν να ερθει και ο Σάκης, αλλα δεν μας προλαβε.
Αφού ρυθμίσαμε τον εξοπλισμό μας κάμερες, κινητά τηλέφωνα, ρολογια....ξεκινήσαμε βουρ για τις πρώτες ανηφόρες, ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα, που οδηγεί για το δασάκι της Νυμφαίας. Εκει στην διασταυρωση καναμε δεξια για χ. Κάλχα. Στον δρομο τα πειράγματα πολλά, το γελιο αφθονο και η ταχυτητα κοντα στα 20 με 40χιλ/ω. Οι τυχόν καθυστερήσεις μονο και μονο για τεχνικά θέματα και στησιμο του πλάνου στον δρομο.
Η διαδρομή φανταστική ανάλογα το επίπεδο του καθε ποδηλάτη, θα λεγαμε οτι ειναι μέσης δυσκολίας λογω καποιων ανηφορικών κομματιών ειδικά μεχρι το Φράγμα.
Ολο το σκηνικό μεσα στο πράσινο λογω της εποχης, περασαμε απο το χ. Κάλχας - χ. Στυλάρι - και φτάσαμε στην Γρατινή και το Φράγμα περιπου σε 40 λεπτα. Εκεί το τοπίο μαγευτικό η θέα φανταστική προς τον κάμπο απο την μία και απο την αλλη η λιμνη του φράγματος που δημιουργείτε μεσα στα βουνα.
Μπορείτε να επισκεφτείτε το Φράγμα για λιγο (εχει φυλακα που ελεγχει την περιοχη)  με αυτοκίνητο η ποδήλατο για βόλτα, αλλα και το εκκλησάκι Πρ. Ηλίας, το οποίο βρισκεται στο ύψωμα απέναντι απο το φράμα πανω απο το χ. Γρατινή,  οπου εχει και τραπεζακια για πικ νικ στον χώρο.
Αφού βγαλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες κατηφορίσαμε και καναμε αριστερα στον κεντρικο δρομο για Αρατο και απο εκει επιστροφή από Ροδίτη για την πόλη της Κομοτηνής.

Ο εξοπλισμός μας να αναφέρουμε μια κάμερα go pro session 4 και μια Xiaomi yi 2.
Τα πλάνα τραβηγμένα απο στήθος, καρπό. Φωτογραφιες και video παρακάτω.

Καλό Πάσχα σας ευχόμαστε.

Social media Fb Ποδηλατώντας στην Θράκη
Instagram @cycling_in_thrace




















το φράγμα με την λίμνη



το φράγμα με την Λίμνη

Το φράγμα

χ. Γρατινή


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου