Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

10ος Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας Tour of Thassos 2018

Για σας φίλοι μας.

Tο Σάββατο που μας πέρασε εγινε ο αγώνας του 10ου ποδηλατικού γύρου της Θάσου. Ενα απο τα ποιο απαιτητικά δρώμενα της ποδηλασίας και απο τους ποιο παλιους αγώνες.
Περιλαμβάνει δυο στην ουσία αγώνες. Το Σάββατο 28 Απριλίου ειναι το tour of Thassos, που κανει τον γυρο του νησιού συνολικού μήκους 90 χιλιομέτρων,  οπου δηλώσαμε συμμετοχή και την δευτερη μέρα την Κυριακή 29 Απριλίου ο ορεινός αγώνας ποδηλασίας Mountain bike MTB.
Το νησί αυτές τις δύο μέρες κυριολεκτικά σφιζει απο ζωή καθώς οι περισσότεροι ποδηλάτες ειναι απο Βουλγαρία, Ρουμανία, Αγγλια, Ιταλία και το συνδυάζουν ως μια εξόρμηση για να απολαυσουν τον ήλιο και την θάλασσα. Φετος ειδικα είχε παρα πολλές συμμετοχές αθλητών, αλλά και συνοδούς των ομάδων με πολλά αυτοκίνητα υποστηριξης καθώς και οικογένειες των αθλητών. Ο αγώνας γίνεται καθε χρονο τετοια περίοδο καθώς συνδυαζετε με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.


Ξεκινήσαμε λοιπον πρωι η παρέα ο Δημήτρης ο Γιαννης και ο Γιώργος  από την Κομοτηνή, φορτώνοντας τα ποδήλατα στην σχάρα μας και κινηθήκαμε να προλαβουμε το Φερυ των 8:45 από Κεραμωτή. Περασαμε απέναντι και αμεσα κινηθήκαμε απο τον Λιμένα επι του δρομολογίου οπου θα περνουσε ο αγωνας προς Παναγια - Ποτό. Επιλέξαμε αυτη την διαδρομή για να εχουμε μια αντίληψη το τι θα συναντούσαμε αργότερα...Απο παγίδες στον δρομο, στροφες, πετρες, νερα στο οδόστρωμα.
Τσεκάραμε οσο μπορουσαμε τα επικίνδυνα σημεία με αυτο τον τροπο, εστω με το αυτοκινήτο και φτασαμε στον Ποτό στο ξενοδοχείο San Antonio Beach.  Εκεί στην γραμματεία του αγώνα δηλώσαμε την παρουσία μας, εγίναν τα διαδικαστικά και παραλάβαμε τα ενημερωτικά και τα αναμνηστικα σακουλάκια μας καθώς και τα νουμερα του αγώνα.
Προετοιμαστηκαμε λοιπον και στις 12 ακριβώς δόθηκε η εκκινηση του αγώνα.


Relive 'Afternoon Apr 28th'









Η διαδρομή περίπου 90 χιλιομέτρων,  πανέμορφη αλλα και επικίνδυνη όσο και κουραστική με τις πολλές και μεγάλες ανηφόρες. Ξεκινήσαμε απο τον Ποτό και καταλήξαμε παλι στον Ποτό δεξιόστροφα. Δηλαδη Ποτός  μεσω Λιμεναρια - Λιμένα - Παναγιά για να ολοκληρωθεί ο γύρος στον Ποτό.
Ξεκινήσαμε λοιπον 500 περίπου αθλητες, οι περισσότεροι Βούλγαροι και Ρουμάνοι απο ομάδες της χώρας τους,  απο τον Ποτό και Πελοτόν (ως γκρουπ  ολοι μαζί)  πισω απο το αυτοκίνητο του αληταρχη κινηθήκαμε μεσω Λιμεναρια - Λιμένα με μια ενδιάμεση σταση στον Λιμενα για τροφοδοσία νερού, μέχρι την Ποταμιά στα 60 χιλιόμετρα περίπου. Εκεί δόθηκε το ελευθερο στους αθλητές και ο καθένας εκανε τον αγώνα του μέχρι το τελος για αλλα 40 χιλιομετρα περίπου.
Η διαδρομή δυσκολη λόγω αναβάσεων αλλα και καιρικών συνθηκων. Πολύ ζέστη με ήλιο να σε καιει σε ολη την διαδρομή και να δυσκολεύει τις προσπάθειες των αθλητών.
 Η πρώτη ανάβαση ήταν αυτή Λιμένα Παναγιάς 12 χιλιομέτρων συνεχούς ανηφόρας με κλισεις απο 5 εως 15%. Μετά υπήρχαν αλλες 5 περίπου ανηφορες οι οποίες δεν ηταν τοσο μεγαλες σε μήκος αλλα με μεγαλη σχετικα κλιση.
Οι κατηφόρες ομως ηταν αυτές που επρεπε να προσέχει κανείς...γιατί η ταχύτητες ηταν μεγάλες και οι στροφές απότομες με τον δρομο να εχει σε πολλά σημεία λακούβες αλλα και νερό απο πηγες και πετρες. Ειχαμε πολλες πτωσεις απο αθλητες ευτυχώς οχι πολυ σοβαρες. Εμεις προσπαθήσαμε να τερματίσουμε γιατι ηταν η πρωτη μας φορα...αλλα καναμε και εναν πολυ καλο χρονο...κοντα στις 3 ωρες και 45 λεπτα ο πρωτος και 4 ώρες και 6 λεπτά, περιπου ο τελευταιος απο τους 3 που συμμετείχαμε.












Ο ενθουασιαμός μας φυσικά μεγάλος καθως συμμετείχαμε για πρωτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα....Γνωρίζαμε τις δυσκολίες απο περιγραφές αλλων αθλητών, οπότε ειμασταν συγκρατημένοι ειδικά στις κατηφόρες για να μην εχουμε απρόοπτα, όπως και υπήρχαν σε αλλους συναθλητές μας.

Η διοργάνωση του αγώνα πολυ καλή θα λεγαμε, αν και λίγο ακριβή η συμμετοχή για αυτά που προσέφερε ως αναμνηστικα....και αλλες παροχες. Η παροχη μονο νερού δεν ηταν και η καλύτερη τροφοδοσία για ολο τον αγώνα. Θα πρεπει ίσως να το δουν του χρόνου οι διοργανωτες.
Οι εντυπώσεις όμως πάντα θετικές ως προς την διοργάνωση, τους εθελοντές και όλους όσους συνέβαλαν για τον αγώνα, τους οποίου ευχαριστούμε όλους γιαυτό που μας χάρισαν.
Συναισθήματα γεμάτα από ικανοποίηση,  χαρά που τερματίσαμε, και τον χρονο που καταφέραμε. Αν σκεφτούμε οτι οι πρωτοι ηταν κοντα στις 3,40 λεπτα τα πηγαμε εξαίσια.
 Επιστρέψαμε την ίδια μερα στον Λιμένα για να παρουμε το Φερυ των 20:00 ωστε να επιστρέψουμε μετα απο 2 ωρες περίπου στην βάση μας. Ηταν μια υπέροχη μέρα γεμάτη ενέργεια, εμπειρίες, αναμνήσεις....Ευχαριστώ εγω την παρέα τον Δημήτρη και τον Γιάννη γιαυτη την ομορφη εξόρμηση. Σιγουρα θα το ξανακάνουμε στο μέλλον γεροί να μαστε...Επόμενη μεγάλη εξόρμηση το Brevet της Αλεξανδρούπολης των 200χιλιομέτρων.
































1 σχόλιο: