Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Σε 3 κορυφές της γειτονικής Ξάνθης με τους 48 φίλους της Ορειβατικής Παρέας Αλεξανδρούπολης στο Δασικό Χωριό Ερύμνθος του Λειβαδίτη της Ξάνθης για το σαββατοκύριακο που πέρασε..




Την ετήσια προγραμματισμένη συνάντηση μας είχαμε οι φίλοι του βουνού και της φύσης της Ορειβατικής Παρέας Αλεξανδρούπολης.  Συνολικά 48 φίλοι της παραπάνω παρέας βρεθήκαμε στο Λειβαδίτη της Ξάνθης και συγκεκριμένα στο δασικό χωριό Ερύμανθος και απολαύσαμε ένα καταπληκτικό ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο, στις χιονισμένες βουνοκορυφές της Ροδόπης.



Συγκεκριμένα και αφού συγκεντρωθήκαμε όπως κάθε χρόνο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, αυτή τη φορά και πάλι στο Δασικό χωρίο Ερύμανθος (το 2016 ήταν η τελευταία μας φορά) και σε υψόμετρο 1380μ.  κόψαμε την πίτα μας, αλλά και περπατήσαμε, διασχίσαμε μονοπάτια, συγκεντρώσαμε βιταμίνη D και αρκετό καθαρό οξυγόνο για το υπολοιπο της εβδομάδας. Συνολικά το Σαββατοκύριακο που πέρασε από τους φίλους ΟΠΑ κατακτήθηκαν 3 κορυφές στα 1569μ. στα 1617μ και 1699μ. και έγινε και μια πορεία στο καταρράκτη του Λειβαδίτη για το διήμερο 27 & 28 Ιανουρίου 2018 στο γειτονικό Νομό της φιλόξενης Ξάνθης.



Η Ορειβατική Παρέα Αλεξανδρούπολης η οποία λειτουργεί από το 1985 στην γειτονική πόλη περισσότερο σαν παρέα δίχως καταστατικά και μέλη περισσότερο με την αυτοδιάθεση και την αγάπη που έχει ο καθένας στο βουνό και τη φύση παραγματοποίησε 3 συνολικά διαδοχικές επισκέψεις στις γειτονικές βουνοκορφές του Λειβαδίτη της Ξάνθης. 



Το Σάββατο 27-1, μια 20μελής ομάδα των ΟΠΑ στις 27-1  επισκέφτηκε την κοντινή κορυφή Xαιντού στα 1617μ. θαυμάζοντας τη μέσα από την καταπληκτική ατμόσφαιρα γειτονικές βουνοκορφές όπως Όρβηλος, Φαλακρό, Σάος, Άθως, Παπίκιο, Παγγαίο αλλά και Παμπόροβο  κάνοντας μια κυκλική πορεία 7,5χλμ  από τη θέση δασικό χωριό Ερύμανθος. 



Στη συνέχεια μια μικρότερη ομάδα 8μελής, συνέχισε σε άλλη μια κατάκτηση γειτονικής εύκολης κορυφής και συγκεκριμένα της κορυφής Ερύμανθος ή Αντάλοφος σε υψόμετρο 1569μ. οπου και θαύμασαν τις τελευταίες ακτίνες του ηλίου μέχρι και τη δύση του.



Το βράδυ στο εστιατόριο του γραφικού χωριού η 48μελής ομάδα αφού δοκίμασε κάθε είδους σπιτικές νοστιμιές του διαχειριστή και υπεύθυνου του χώρου Θανάση Καραγιαννη, έκοψε την πίτα της που τυχερό της βραδιάς και της χρονιάς ανάδειξε τον οφθαλμίατρο Μεσκαλέρη Γεώργιο.



Την επομένη το πρωί οι ορειβάτες αξιοποιώντας μέχρι τελευταίου λεπτού την ηλιόλουστη, φωτεινή και θαυμάσια ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες και διαθέσεις τους κινήθηκαν προς τον καταρράκτη του Λειβαδίτη μέσα από ένα δάσος οξιάς συνολικής πορείας 4 χλμ και περίπου 2 ωρών διάρκειας.


Αλλά και μια δεύτερη ομάδα υπο την καθοδήγηση του έμπειρου ορειβάτη του ΕΟΣ Ξάνθης Μπαλκουρανίδη Γιώργου αλλά και τη συμμετοχή 3 μελών του ΕΟΣ Κομοτηνής κινήθηκε προς τη  χιονισμένη απάτητη κορυφή Μαλλιά υψόμετρου 1699μ καλύπτοντας απόσταση 19 χλμ από δασικούς παγωμένους δρόμους ή δύσβατα χιονισμένα μονοπάτια συνολικής διάρκειας 7 ωρών.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου