Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

1st Thraki Bike ride festival





Το 1ο Φεστιβάλ Ποδηλάτου που δημιουργήθηκε ποτέ στην Κομοτηνή με τίτλο «THRAKI BIKE FESTIVAL» πέρασε στην Ιστορία. Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, στις 10:00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής με την συνδρομή δεκάδων εθελοντών από διάφορους συλλόγους και φορείς αλλά κυρίως με την συμμετοχή εκατοντάδων ποδηλατών και ποδηλατριών από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης αλλά και πέρα από αυτήν παρουσίασε το πιο χαρούμενο και χαμογελαστό πρόσωπο της πόλης. Είναι δεδομένο ότι ποδηλασία και σκυθρωπότητα δεν ταιριάζουν για αυτό και οι ποδηλάτες λέγεται είναι οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι στο κόσμο! 




Η Κομοτηνή από την πρώτη στιγμή νωρίς το πρωί γέμισε από κάθε είδους δίκυκλα και ποδηλάτες όλων των ηλικιών αλλά και ποδηλάτες κάθε εξοικείωσης και εμπειρίας με τα δίτροχα  Η πρώτη γιορτή ποδηλασίας περιλάμβανε, δύο ευχάριστες ποδηλατικές διαδρομές μια εντός και μια εκτός πόλης παράλληλα με ενδιαφέρουσες θεματικές δράσεις για τα παιδιά.



Το ποδήλατο είχε την τιμητική του αυτή τη Κυριακή και από πολύ νωρίς το πρωί  η κεντρική πλατεία της Κομοτηνής κατακλύστηκε από ποδήλατα - ποδηλάτες και χαμόγελα. Εξάλλου είναι γνωστό ότι αυτά πάνε μαζί! Το ποδήλατο εκτός από παιχνίδι, είναι ένα οικονομικό μέσο μεταφοράς αλλά και πέρα από αυτό τρόπος ζωής για πολλούς από εμάς που το έχουμε εντάξει στην καθημερινότητα μας. 


Αυτό που απαιτείται σε κάθε περίπτωση είναι πολύ προσοχή από τους οδηγούς,  σεβασμός στο δρόμο, οδηγική παιδεία, γνώση και τήρηση του ΚΟΚ και φυσικά κράνος απο τους ποδηλάτες.


Στη διαδρομή 60 χλμ για την Ιστορία με συμμετοχές από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία, πρώτος αναδείχθηκε ο Nicolas Genov, δεύτερος ο Θεόδωρος Κοσμίδης και τρίτος ο Plamen Dimov. Η συμμετοχή ήταν πραγματικά μεγάλη  (πάνω από 120 ποδηλάτες)



Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε και μια δεύτερη διαδρομή 5 χλμ για μικρούς και μεγάλους με εκατοντάδες συμμετοχές ενώ υπήρχε και ποδηλατική πίστα στην κεντρική πλατεία με παιχνίδια για παιδιά από 2 ετών.





Μεταξύ των όσων στηρίξαν την διοργάνωση ήταν, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής), η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, οι Ταξιαρχίες Κομοτηνής, το Σισμανόγλειο, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης, το ΕΚΑΒ Θράκης, ο ποδηλατικός σύλλογος Θράκας Ιππέας, οι Ζυθεστιάτορες Κομοτηνής, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κομοτηνής, καθώς και δεκάδες εθελοντές


Η πιο ζωντανή και χαρούμενη δρομική παρέα της πόλης αυτής δεν μπορούσε όπως είναι φυσικό να λείψει από τέτοιο γεγονός όντας παρούσα στην εκδήλωση.  Το ποδήλατο είναι Υγεία - Χαρά - Σεβασμός στο περιβάλλον και πάνω από όλα άθληση. Γιατί όπως είπε πριν από εμάς ένας άλλος σημαντικός ποδηλάτης της ανθρωπότητας  «Τίποτα δεν συγκρίνεται με την απλή ευχαρίστηση του να κάνεις ποδήλατο»(Τζον Φ. Κένεντι)




Πηγές - Παραπομπές 











Γράφει ο  : 
Πέτρος Ν. Γιαγτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου