Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

AMAZFIT II XIAOMI - STRATOS. Δοκιμάζουμε το νέο εργαλείο της Xiaomi















Τα τελευταία χρόνια πολύς ντόρος και πολλά λεφτά δαπανούνται σε ρολόγια πάσης φύσης που θα χρησιμοποιηθούν ή χρησιμοποιούνται σε ποικίλες δραστηριότητες. 
Οι Εταιρίες ανταγωνίζονται και ανεβάζουν μήνα με το μήνα τα στάνταρ δίνοντας ολοένα και περισσότερα στους υποψήφιους πελάτες δηλαδή όλους εμάς που ασχολούμαστε με το τρέξιμο είτε το ποδήλατο αλλά και άλλα αθλήματα όπως η κολύμβηση η ορειβασία το τρίαθλο, η κωπηλασία.


Εμείς για πρώτη φόρα δοκιμάζουμε ένα καινούργιο πολυχρηστικό ρολογάκι.....που το βρήκαμε στην αγορά σε τιμή LOW Budget, απευθύνεται σε νέους ανθρώπους που δεν θέλουν να ξοδέψουν πάνω από 120 ευρώ για το σκοπό αυτό και σας το παρουσιάζουμε. 




Μάλιστα από την μικρή ώς τώρα χρήση του σε 1 Αγώνα δρόμου και σε 3 δραστηριότητες (2 κολύμβησης και 1 περιπάτου) έχουμε εξάγει το συμπέρασμα ότι δε χρειάζεται να δαπανήσουμε υπέρογκα ποσά που πολλές φορές υπερβαίνουν τα 100 ευρώ (υπάρχουν ρολόγια που αξίζουν τα 400 και 600 ευρώ) αν φυσικά δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε. Δεδομένου ότι δεν είμαστε Πρωταθλητές ούτε έχουμε γνωστούς χορηγούς  το ρολογακι της XIAOMI Amazfit - Stratos το οποίο βρήκαμε στο Ίντερνετ με 120 ευρώ μια χαρά κάνει τη δουλειά του και σας το προτείνουμε


Ναι τα πήγε περίφημα στον πρώτο αγώνα του αφού τα στοιχεία που μας έδωσε με τα γραφήματα και ραβδογράματα ήταν αληθή και ακριβή. Η μπαταρία του τα πήγε ΑΡΙΣΤΑ μέτρησε με ασφάλεια και σε πλήρη λειτουργία και φωτισμό 5,30 ωρών δραστηριότητα με GPS ακριβείας και παλμογράφο ενεργοποιημένο και άφησε υπόλοιπο μπαταρίας άλλα 75%. Αυτό πραγματικά σημαίνει ότι το ρολόι της XIAOMI μπορεί να μετρήσει και έναν αγώνα ULTRA διάρκειας 20 ωρών; Σε αυτή την ερώτηση μόνο υποθετικά μπορούμε να σας απαντήσουμε εφόσον δεν το έχουμε δοκιμάσει .....αλλά σε έναν μαραθώνιο που το χρησιμοποιήσαμε τα πήγε περίφημα!



Στα επιπλέον θετικά συγκαταλέγουμε τα πολλαπλά και φθηνά αξεσουάρ λουράκι επιπρόσθετο ή προστατευτικό τζαμιού. ( το ρολόι δεν έχει αχάρακτο ζαφείρι άρα το κάνει απαραίτητο το επιπλέον τζαμάκι προστασίας, αλλά διαθέτει αλλά είδους προστατευτικά με φθηνότατο κόστος). Η οθόνη είναι touch screen που σημαίνει με το πάτημα ενός δακτύλου πλοηγήσαι πολύ εύκολο στο μενού. Όταν δε είσαι κάτω από το νερό τότε υποχρεωτικά κάνεις στο μενού με τα κουμπιά. Εξυπακούεται ότι είναι παντελώς Αδιάβροχο και προορίζεται σε χρήση μέσα στο νερό!
Επίσης η σύνδεση του και συγχρονισμός με το STRAVA το κάνει εξίσου ανταγωνιστικό και βοηθητικό αφού οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με άλλους φίλους σαν μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η Ύπαρξη WIFI με μεταφορά δεδομένων από το κινητό είναι το άλλο μεγάλο ατού του ΑΜΑΖFIT Stratos της ΧΙΑΟΜΙ. Οτιδήποτε επιθυμεί ο χρήστης το βλέπει στο ρολόι του σαν υπενθύμιση με δόνηση 3 επιπέδων Ελαφριά - Μέτρια και Δυνατή. 
Τέλος το σημαντικότερο όλων το αφήσαμε για το τέλος. Το Ρολόι της XIAOMI δέχεται στην 512 MB RAM μνήμη του τουλάχιστον 200 σε αριθμό τραγούδια που σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι ο/η κάτοχος του πλέον δεν χρειάζεται να έχει μαζί τού και κινητό ή το USB bluetooth με τα αγαπημένα του άσματα την ώρα που αθλείται αλλά μόνο ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά και το ρολόι της XIAOMI του φτάνουν. Υπενθυμίζουμε ότι το αντίστοιχο ρολογάκι γνωστής εταιρείας που διαφημίζει ότι κάνει το ίδιο πράγμα δηλαδή ότι δέχεται τραγούδια ...στοιχίζει στην αγορά περί τα 500 ευρώ 4 φορές πιο πάνω


ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ 

Οι δραστηριοτητες είναι σε αριθμό 12 :  Περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, πισίνα, spinning τένις και μερικά ακόμη αλλά δεν έχει πιο εξειδικευμένες δραστηρίοτητες. Άλλο αρνητικό που εντοπίσαμε είναι η έλλειψη ακριβείας στο παλμογράφο Αφής. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα σε όλα τα ρολόγια με ενσωματωμένο αισθητήρα και που κάνει την εξωτερική ζώνη απαραίτητη. Δυστυχώς δεν δοκιμάσαμε ακόμη αν δέχεται εξωτερική ζώνη παλμών το συγκεκριμένο μοντέλο. 


Αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα είναι ότι εφόσον κάποιος δεν πρόκειται να ασχοληθεί σε επίπεδο Πρωταθλητισμού με κάποιο άθλημα ή εναλλάσσεται ανάμεσα σε πολλά ενδιαφεροντα - αργά ή γρήγορα θα στραφεί σε τέτοιου είδους πολυχρηστικά και όμορφα ρολόγια που και την δουλειά τους κάνουν και στοιχίζουν πολύ πιο οικονομικά. Ευτυχώς η εποχή του μονοπώλιου τελείωσε και οι Κινέζοι έρχονται δυναμικά να διεκδικήσουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αγοράς με το AMAZFIT II.



Το μάρκετιγκ, η αξιοπιστία της εταιρείας, η εγγύηση και το σέρβις θα δείξουν αν θα καταφέρουν να χτυπήσουν τους 2 κολοσσούς της Παγκόσμιας Αγοράς . Εμείς απλά το δοκιμάσαμε και το σας το προτείνουμε!!!!!


2 σχόλια: