Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Στο Τυχερό Έβρου με την πιο όμορφη και χαρούμενη δρομική παρέα της Θράκης






Είναι η 3η φορά που συμμετέχουμε σε αυτό το όμορφο και ιδιαίτερο σημείο της Επικράτειας μας. Γειτονικός Νομός (όμορος) , κοντινή απόσταση (100χλμ από την Κομοτηνή) , εύκολος αγώνας (5 & 10 χλμ ασφάλτινα), υπέροχη φιλοξενία (καταπληκτική διοργάνωση, ζεστοί ανθρωποι) και πολλοί φίλοι από όλη την περιφέρεια..... παντού όπου κοιτάξεις συναντάς φίλους, χαμόγελα και ένα νεύμα καλωσορίσματος μας συντροφεύει σε όλη την παραμονή μας στο Τυχερό Έβρου για την συμμετοχή μας στον 5ο Επετειακό Αγώνα Δρόμου 10χλμ!


Η ομάδα... ή καλύτερα μάλλον η παρέα......., είναι η γνωστή....Beerunners, η μόνη  δρομική παρέα στην Ελλάδα που στόχο έχει να τερματίσει διασκεδάζοντας, περνώντας  καλά και με το χαμόγελο, αναπληρώνοντας ταυτόχρονα την δαπανόμενη ενεργεία από την ήπιας μορφής φυσική δραστηριότητα με ένα ή δύο ποτήρια μπύρας και δη...Ελληνικής (στηρίζουμε τοπικά προϊόντα, γειτονικούς αγώνες, κλπ) ειδικά όταν αυτά είναι  αντάξια της φήμης τους αλλά και μας ανταποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο την προτίμηση μας.... μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ λοιπόν και Αγώνας Τυχερού!


Η εμφάνιση της παρέας μας.... (παρέα και όχι σύλλογος ή ομάδα διότι : δεν έχουμε προέδρους και αρχηγούς, συνδρομές μελών, καταστατικά, ταμεία, προπονητές κλπ είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ότι θέλουμε να συμμετέχουμε ή όχι και ο σκοπός είπαμε ποιος είναι) ..... αποτελείται από τους Αλέξανδρο, Πάρη, Χρήστο, Παντελή, Κωνσταντίνο, Βαγγέλη και Πέτρο. Είναι ολιγομελής αλλά από την αρχή δείχνει της διαθέσεις και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής αφού όλοι οι παριστάμενοι δείχνουν να μας γνωρίζουν, ρωτάνε να μάθουν νέες δράσεις και εμφανίσεις μας εντός πόλης ή εκτός και να φωτογραφηθούν μαζί μας ή να αναζητήσουν κάποιο αναμνηστικό από την παρέα μας.

Δυο Λόγια για τον Αγώνα

Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται γεγονότα όπως ο ετήσιος αγώνας δρόμου Τυχερού από ανθρώπους που είναι μέσα στο χώρο του αθλητισμού αλλά και της περιοχής. Είναι η καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή και το δρομικό κίνημα όταν από μικρούς τέτοιους αγώνες μπαίνει το λιθαράκι και οι σωστές βάσεις να συμμετέχουν ΟΛΟΙ με τα ίδια κριτήρια και ανεξαρτήτως εμπειρίας ή φυσικής κατάστασης να λάβουν το χειροκρότημα ή ότι άλλο τους αναλογεί (πανέμορφο μετάλλιο, επαρκής υδροδοσία κτλ). Το  γράφουμε και το τονίζουμε γιατί μέσα στον γενικό δρομικό παραλήρημα έχουν "φυτρώσει" αγώνες" και γεγονότα που στο επίκεντρο δεν βάζουν τον συμμετέχοντα αθλητή όπως ο παραπάνω Αγώνας, αλλά την υστεροφημία, την προβολή συγκεκριμένων ατόμων ή το κέρδος και είμαστε παρόντες σε πρόσφατες τέτοιες αποτυχημένες εκδηλώσεις.
Ο αγώνας του Τυχερού Έβρου είναι πέρα από ξεχωριστός ,γιατί πραγματοποιείται σε αυτό το ευαίσθητο σημείο της επικράτειας, ένας ζωντανός , όμορφος αληθινός αγώνας δρόμου με πολύ υψηλο επίπεδο συμμετοχών  που πραγματοποιειται από φιλόξενους και σχετικούς με τον αθλητισμό ανθρώπους και απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να αφιερώσουν ένα όμορφο απόγευμα με φίλους κάνοντας την αγαπημένη τους δραστηριότητα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα μιας και η διαδρομή είναι όμορφη και εύκολη (τόσο των 5 όσο και των 10 χλμ), είναι επίπεδη (ελάχιστα υψομετρικά) είναι δωρεάν (ελάχιστοι αγώνες πλέον δεν έχουν αντίτιμο) παρέχει τα αναγκαία στον αθλητή (επαρκέστατη υδροδοσία και σνακ αποκατάστασης) και έχει καταπληκτικό μετάλλιο στον τερματισμό για όλους (Ανάγλυφο του Νομού Έβρου)



Ευχαριστούμε θερμά όλους (Εθελοντές -  Ελληνικό Στρατό αλλά και λοιπούς) που συνέβαλαν στην δρομική αυτή συνάντηση συγχαρητήρια πολλά και ραντεβού στις εκδηλώσεις προς τιμήν Άγιου Ιωάννη του Πρόδρομου το έτος 2019! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου