Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Φεβρουάριος ...ο καλύτερος μήνας για χιονοδρομία


Ο Θανάσης Τσακίρης, σημαιοφόρος της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας χειμερινών Ο.Α. (διαθλητης, και αθλητής αποστάσεων αντοχής)  είχε πει...." ο μήνας Φεβρουάριος είναι ο καλύτερος μήνας στην Ελλάδα για χιονοδρομία."



Οταν το λέει ο 5 φορές συμμετέχων σε χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες και δραμινος πρωταθλητής...τότε δε μένει απο το να το κάνουμε πράξη....




Οι σχετικά μεγαλύτερες χρονικά από τους υπόλοιπους μήνες ημέρες, η πολύ καλή θερμοκρασία, οι πυκνές χιονοπτώσεις, το τριήμερο της αποκριάς, μας οδήγησε να επισκεφτούμε το πιο κοντινό Χ.Κ. στη πόλη μας και στη Θράκη γενικότερα.




Και βέβαια μιλάμε για το γνωστό και πανέμορφο Παμποροβο, μιας και η απόσταση των 145χλμ και 2,5 ωρών, το ιδιαίτερο φυσικό κάλος από τα Σκανδιναβικά ερυθρελατα, η ποσότητα χιονιού, οι εγκαταστάσεις, το κόστος διαμονής και η καλή παρέα (φιλαράκι Μάκη να το επαναλάβουμε) μας αποζημίωσε μέχρι τελευταίο ευρώ.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπερβολικός μεγάλος αριθμός επισκεπτών τόσο από την Ευρώπη (Αγγλία, Τουρκία) αλλά και Έλληνες μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πλέον είναι μονόδρομος η επίσκεψη μας στο Βουνό των 1950μ.  συγκριτικά με τις υπόλοιπες προτάσεις που υπάρχουν (Φαλακρό, Μπανσκο κλπ)




Έτσι συνολικά διασχίσαμε 59χλμ καθαρής απόστασης χιονοδρομίας, με περίπου 4 ώρες και τις 2 ημέρες. Οι καταπληκτικές ημέρες με την υψηλή θερμοκρασία, η άπνοια και έλλειψη ισχυρού ψύχους, η καταπληκτική ορατότητα και η ποιότητα χιονιού, μας προέτρεψε να παραμείνουμε 1 βράδυ για να χαρούμε την Κυριακή της Αποκριάς και ημέρα της Σαρακοστής κάνοντας την παρέλαση μας ανάμεσα στα πανύψηλα, κατάλευκα και πανέμορφα έλατα της οροσειράς της Ροδόπης.




Οι πίστες που προτείνουμε και προτιμήσαμε είναι η γαλάζια 5! με το εξαθέσιο ταχύτατο εναέριο καρεκλάκι με το τζάμι, στυλ καμπίνας και 2 φορές η πολυπληθής καταπράσινη 6 που λόγω του κόσμου αλλά και του προσανατολισμού της, δεν ευχαριστηθήκαμε και τόσο.


Σε γενικές γραμμές επειδή είναι η πρώτη φορά που χιονοδρομούμε για τη φετινή σαιζόν μπορούμε να πούμε ότι το ΧΚ δίκαια κατέχει την προτίμηση μας αλλά και η περίοδος επίσκεψης μας μέσα Φλεβάρη έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με τα όσα δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής και ότι ορθώς πράξαμε....





Καλή συνέχεια και καλή Σαρακοστή !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου